Vanredna situacija u Severnoj Makedoniji na 30 dana

Vlada Severne Makedonije proglasila je vanrednu situaciju na nivou čitave države tokom narednih 30 dana, kako bi pokušala da zaustavi širenje korona virusa.
Vanredna situacija u Severnoj Makedoniji na 30 dana
Foto: Pixabay
Vlada će predložiti predsedniku da usvoji odluku o angažovanju pripadnika vojske u naporima za odgovor na krizu.
 
Ministar zdravlja Venko Filipče sastao se u petak sa vlasnicima privatnih bolnica u Skoplju. Oni su pozdravili odluku i rekli da će resurse svojih bolnica staviti na raspolaganje nadležnim organima u sklopu napora države da se izbori sa pandemijom.
 
Bolnice su gotovo sasvim popunjene, a Ministarstvo zdravlja navodi da su u toku napori da se obezbede dodatni kapaciteti za prijem kovid pacijenata.
 
Broj novozaraženih i preminulih u Severnoj Makedoniji je i dalje u porastu. Nadležni su potvrdili da je od poslednjeg preseka zaraženo 1.237 ljudi, a preminulo još 39.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet