Osudili psa na smrt kamenovanjem

Rabinski sud u Jerusalimu osudio je jednog psa lutalicu na smrt kamenovanjem, ali ona nije izvršena, jer je pas utekao.
Rabinski sud u Jerusalimu osudio je jednog psa lutalicu na smrt kamenovanjem, ali ona nije izvršena, jer je pas utekao.

Ta okrutna kazna potekla je iz sumnje da je duh čuvenog sekularnog advokata, koji je uvredio sudije u rabinskom sudu još pre dve decenije, prešao u telo psa, piše najtiražniji izraelski list " Jediot ahronot " u onlajn izdanju.

Pre nekoliko nedelja, veliki pas ušao je u jedan sud kraj kvarta Mea Šearim u Jerusalimu, gde žive Jevreji.

Pas je uplašio posetioce suda i na njihovo iznenađenje nije se udaljio čak i kada su pokušali da ga oteraju. Tada se jedan od sudija prisetio da je pre dvadeset godina sudsko veće proklelo sekularnog advokata, poželevši da njegov duh uđe u telo psa, životinje koja se, po jevrejskom verskom pravu, halahi, smatra nečistom.

Advokat je preminuo pre nekoliko godina. Još uvek uvređen, jedan od sudija izrekao je kaznu sirotoj životinji, smrt kamenovanjem i angažovao decu iz susedstva da je izvrše.

Na svu sreću, pas je uspeo da pobegne.

Predsedavajući suda rabin Avraham Dov Levin porekao je da su sudije izrekle takvu kaznu, ali je jedan od upravitelja suda potvrdio da je to tačno. "Oni nisu doneli zvaničnu presudu, ali su naredili deci napolju da bacaju kamenice na psa. Nisu pomislili da je to okrutnost prema životinjama, već odgovorajući način da se obračunaju s duhom koji je ušao u sirotog psa", rekao je upravitelj čije se ime ne pominje.

Članica jerusalimskog gradskog saveta i socijalna aktivistkinja Rahel Azaria poslala je pismo povodom ovog incidenata vrhovnom tužiocu Izraela, pozvavši ga, kako je napisala, da se "pozabavi kriminalcima".

Organizacija "Dopustite životinjama da žive" podnela je žalbu policiji protiv rabina Levina. (B92)
  • Richard Dawkins

    20.06.2011 08:06
    religija = zlo
  • ns

    18.06.2011 05:39
    Bravo pas!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.