Prvo lezbejsko venčanje u Nepalu

U Nepalu je prvi put održano lezbejsko venčanje. Kortni Mičel (41) i Sara Velton (48) iz Denvera, venčale su se po hindu običajima u Katmanduu, uz prisustvo bliskih prijatelja i boraca za prava homoseksualaca.
U Nepalu je prvi put održano lezbejsko venčanje. Kortni Mičel (41) i Sara Velton (48) iz Denvera, venčale su se po hindu običajima u Katmanduu, uz prisustvo bliskih prijatelja i boraca za prava homoseksualaca.

Mičel je na ceremoniji nosila pantalone, jaknu i kapu, dok je Veltonova na sebi imala crvenu haljinu, a preko lica je nosila veo. Hindu sveštenik je održao ceremoniju, a par je položio cveće, voće i novac u vatru kao dar bogovima.

Njih dve su jedna drugoj stavile cvetni venac oko vrata, a Mičel je stavila i svetlocrveni puder Veltonovoj na lice, što je jednako stavljanju burmi.

"Moje venčanje iz snova se ostvarilo. Ovo je bila divna ceremonija", rekla je Veltonova. "Veoma smo uzbuđene zbog čitavog napretka Nepala u smislu prava homoseksualaca i zaista sam želela da im pružim moju podršku", rekla je Mičel.

Član parlamenta u Nepalu Sunilbabu Pant, aktivista za prava homoseksualaca, rekao je da je to prvo venčanje lezbejskog para u veoma konzervativnoj naciji.

Gej brakovi u Nepalu nisu bili legalni do nedavno kada je Vrhovni sud naredio vladi njihovu legalizaciju.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.