Slovenački lekar dobio obe doze vakcine pa se zarazio, evo kako je to moguće

Slovenački lekar, zaposlen u Kliničkom centru u Mariboru, ponovo se zarazio virusom korona nakon što je prethodno bio vakcinisan sa dve doze vakcine, potvrdili su u sredu u drugoj najvećoj slovenačkoj bolnici.
Slovenački lekar dobio obe doze vakcine pa se zarazio, evo kako je to moguće
Foto: Pixabay
Kako je prenela televizijska stanica POP-TV, reinfekcija je moguća jer nijedna vakcina nije sto odsto delotvorno, a nakon potvrde zaraze PCR testom postupili su po predviđenom protokolu i obavestili epidemiologe.
 
Spomenuti lekar nedavno se vratio iz Afrike pa se pretpostavlja da se možda inficirao zaraznijim južnoafričkim sojem virusa, što još nije potvrđeno.
 
Kako je u sredu na redovnoj konferenciji vlade o stanju epidemije kovida19 izjavila mikrobiolog Tjaša Žohar Čretnik iz Nacionalne laboratorije za zdravlje, životnu sredinu i hranu (NLZOH), za sekvencioniranje genoma virusa i potvrdu soja mikrobiolozima je potrebno najmanje nedelju dana, a u Sloveniji do sada nije zabeležen nijedan slučaj južnoafričke varijante.
 
Analize moguće prisutnosti varijanti, odnosno novih sojeva, rade se izdvajanjem deset odsto pozitivnih uzoraka s PCR testiranja, a do sada je pronađeno i potvrđeno ukupno 35 slučajeva britanskog soja te nijedan slučaj južnoafričke ili brazilske verzije, pa se pretpostavlja da novi sojevi u Sloveniji nisu jako prošireni.
  • Z49

    27.02.2021 18:14
    Opasnost je realna
    Da nema mrtvih i onih koji su preživeli virus, ali im je zdravlje trajno narušeno, bilo bi moguće poverovati u neku svetsku prevaru, ovako je vrlo jasno da globalna opasnost postoji, jedino se ne zna da li je u pitanju prirodan virus, slučajna greška u laboratoriji, ili je neko sve ovo pokrenuo zbog nekih drugih ciljeva. Pravu istinu nećemo saznati, bar ne u ovom veku.
  • Nebojsa

    26.02.2021 21:28
    Zdrav razum
    Bilo bi dobro za sve ljude koji imaju jos makar malo sacuvane zdrave logike da je i upotrebe....ZNAMO da je ispiranje mozgova zaista planetarno organizovano, ZNAMO da u lidl moze, a na pijacu ne moze,ZNAMO ko su i sta su politicari , ZNAMO ko su i kon,kisicka i ostala ekipa,ZNAMO da se radi o manipulaciji ljudima putem STRAHA sve to ZNAMO i naravno ZNAMO ONDA I ISTINU.
  • Šećerna vodica

    25.02.2021 17:01
    Sve sami doktori
    Vidim da imamo više stručnjaka nego cela Evropa.Pa kad ste tako pametni i sve znate o postojećim vakcinama napravite i nama neku koja je skroz sigurna i delotvorna.Niko nikada nije rekao da ko je vakcinisan ne može da dobije Koronu.Ovo iz razloga što vakcine samo štite od ozbiljnijih komplikacija i posledica.Nijedna vakcina ne štiti 100%.To što neko ne želi da primi vakcinu je njegova stvar ali nema prava da druge ubeđuje neproverenim i poluproverenim informacijama da to ne čini.I još nešto.Ne sećam se a imam i nešto godina da kad smo dobijali vakcinu protiv Variole da je nekom bilo važno koliki je procenat zaštite koju ista pruža.Skoro svi su bili vakcinisani i epidemija je ugašena.Bez vakcina ta epidemija bi imala katastrofalne posledice.Ta vakcina je bila po načinu izrade bila slična vakcini Sinofarm,dakle napravljena od umrtvljenog virusa.Zato malo oladite od teorija zavere ako nemate druga posla volontirajte u "Crvenim zonama" taamo gde po vama nema virusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.