Berluskoni se više neće kandidovati

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da se neće ponovo kandidovati kad mu istekne mandat 2013. godine i imenovao ministra pravde Anđelina Alfana kao novog kandidata za premijera desnog centra.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da se neće ponovo kandidovati kad mu istekne mandat 2013. godine i imenovao ministra pravde Anđelina Alfana kao novog kandidata za premijera desnog centra. Na pitanje da li će se ponovo kandidovati, Berluskoni je u intervjuu dnevniku "Republika" odgovorio da je to "ne dolazi u obzir," i dodao, da bi, da može "odmah napustio" to mesto.

Ovo nije prvi put da 74-godišnji premijer, koji je optužen za korupciju i plaćanje seksualnih usluga maloletnoj prostitutki, najavio odlazak sa funkcije ili imenuje 40-godišnjeg Alfana kao svog naslednika. Alfano je prošlog meseca imenovan za generalnog sekretara vladajuće partije Narod slobode.

"Ja ću učestvovati u kampanji i pomoći Anđelinu. Takođe ću pokušti da izgradim EPP (Evropsku narodnu partiju) u Italiji. Ali sa 77 godina ne mogu da budem premijer", rekao je Berluskoni, prenosi Rojters. On je isključio i mogućnost da se kandiduje za predsednika Italije rekavši da na tu funkciju treba da dođe Djani Leta, njegov šef kabineta i saradnik od poverenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.