U zatvor zbog poruke "Srbe na vrbe"

Opštinski sud u Splitu je nepravosnažno osudio Antonija Vujčića (24) na četiri meseca zatvora zbog postavljanja transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboraviti, nikad oprostiti".
Opštinski sud u Splitu je nepravosnažno osudio Antonija Vujčića (24) na četiri meseca zatvora zbog postavljanja transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboraviti, nikad oprostiti". Transparent je postavljen prošlog leta na jednom nadvožnjaku u Splitu, na dan kada je igran početni susret Dejvis kupa u Splitu između Ivana Ljubičića i Novaka Đokovića.

Mladić je osuđen za krivično delo rasne i druge diskriminacije, a u svojoj odbrani on je negirao da je postavio transparent uvredljivog sadržaja. Sudija Dinko Mešin rekao je prilikom izricanja presude da je tim činom Vujčić naneo sramotu sebi, svojoj porodici, gradu i državi, prenela je Slobodna Dalmacija na svom portalu. U optužnom aktu tužilaštvo u Splitu je navelo da je 24-godišnji mladić postavio natpis u nameri izazivanja bezobzirne nesnošljivosti prema pripadnicima srpskog naroda.

U njegovom telefonu pronađena je fotografija izrade spornog transparenta, ali i nekoliko snimaka kako pozdravlja visoko dižući desnu ruku (fašistički pozdrav), zatim fotografija Hitlera, kukastog krsta i grafita "Mrzim crnčuge". Vujčić je od ranije, kako piše Slobodna Dalmacija, osuđivan na uslovnu kaznu za napad na policajca, pa mu je zato dosuđena zatvorska kazna viša od propisanog minimuma od tri meseca zatvora.

Očekuje se žalba tužilaštva koje je tražilo osam meseci zatvora.
  • janko

    11.07.2011 09:03
    @Semtex @Bojan
    metle u sake pa prvo pometite u svojim lobanjama, ako imate sta
  • 09.07.2011 14:03
    @Semtex
    ...koliko je kod nas takvih istih balavca, koji pisu i uzvikuju genecidne parole

    I sta se dogadja NISTA,nego su to tada "jadna isfrustrirana deca!

    Komsije su bar pocele da hapse takve osobe, i moraju zbog EU
    e kada i mi bili pred vratima EU i ova VLAST BI POCELA HAPSITI sve koji su za genocid, bilo kojeg naroda, bilo koje vere i vereispovesti
  • semtex

    09.07.2011 11:01
    srbi???
    Jos ce ispasti da smo sami sebe ubijali u Jasenovcu...sto je najgrdje u celoj prici ovaj balavac je imao 3god kada je trajao gradjanski rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.