Velika suša u Etiopiji

Šefica humanitarnih operacija Ujedinjenih nacija zatražila je dugoročna rešenja za sušu u Etiopiji i jače mere bezbednosti da bi se moglo hitno pomoći stanovništvu.
Šefica humanitarnih operacija Ujedinjenih nacija zatražila je dugoročna rešenja za sušu u Etiopiji i jače mere bezbednosti da bi se moglo hitno pomoći stanovništvu. "Moramo dugoročno predvideti i pomoć ljudima da ponovo izgrade svoje društvo kada se stanje popravi", rekla je Valeri Amos.

Zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija zadužena za humanitarne poslove, pozvala je na poboljšanje pristupa vodi, lečenju i školstvu, pošto je provela dan u oblasti Ogaden, na istoku najviše pogođenom sušom u Etiopiji, dok suša vlada na čitavom Rogu Afrike. Amos je naglasila potrebu da se poboljša bezbednost u oblastima koje su najviše pogođene sušom, da bi se obezbedio pristup humanitarnim agencijama.

Prema podacima UN, pomoć u hrani potrebna je za 3,2 miliona ljudi u Etiopiji zbog izostanka kiše tokom dve uzastopne sezone kada ona inače pada, što je podjednako pogodilo i Somaliju i sever Kenije. Na Rogu Afrike pomoć je potrebna za skoro 10 miliona ljudi, kažu UN koje su pozvala na međunarodnu solidarnost.
Etiopija je dobila 234,4 miliona dolara, ili 77 odsto iznosa koji joj je potreban, kažu Ujedinjene nacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.