Mesić: Tenkovi okićeni cvećem dolazili iz Beograda

Vojna akcija tokom rata 1990-ih godina u Jugoslaviji je bila opravdana, ali ne i sve što se događalo, izjavio je bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.
Vojna akcija tokom rata 1990-ih godina u Jugoslaviji je bila opravdana, ali ne i sve što se događalo, izjavio je bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić. "Ako neko proglasi samostalnost na teritoriji jedne države, moraš braniti teritorijalni integritet... vojna akcija je opravdana, ali ne i sve što se u njoj događalo. Dakle, niko ne tvrdi da nije bilo zločina, za njih se sudilo, sudi se i sudiće se", naveo je Mesić u intervjuu "Večernjim novostima".

Mesić je izjavio da krivica treba da se individualizuje kako "bismo imali dobre, prijateljske odnose". "Nisu Srbi krivi što je Slobodan Milošević hteo da menja granice, niti su Hrvati krivi što je Franjo Tuđman hteo da menja granice na račun BiH", kazao je Mesić.

Komentarišući hašku presudu generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču, optuženima za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine tokom i posle operacije Oluja, u leto i jesen 1995. godine, Mesić je kazao da treba biti objektivan i dodao da su tada "srpski tenkovi dolazili okićeni cvećem iz Beograda".
"Gledajte, treba biti objektivan. Četvrtina Hrvatske je bila okupirana, naši građani posle pada Vukovara odlaze u logore u Srbiju... Tenkovi su dolazili okićeni cvećem iz Beograda", rekao je Mesić.
  • NikolaNS

    13.07.2011 20:53
    @janko
    Mislim da ti treba pomoć. Stručna.
  • janko

    13.07.2011 19:42
    velikoserBendsko laprdalo
    opet baljezgas.... hahahaha
  • semtex

    13.07.2011 19:29
    okrutan je zivot
    Sta ces muka je to,valja ziviti sa nama serBanditima...posto moje linkove nece da objave postavi molim te doceke nacista u Zagrebu,Sarajevu i Beogradu 41-e...samo da vidimo razlike...postavi i fotke gradova posle oslobodjenja,razlika je jos ociglednija.Sto se skrivanja tice,sakrivali bi mi i Nasera Orica samo nece da nam ga izruce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.