Humanitarcima odsečene glave

Avganistanska policija saopštila je da je pronašla obezglavljena tela sedmorice od 28 minera, kidnapovanih u sredu u zapadnoj provinciji Fara.
Avganistanska policija saopštila je da je pronašla obezglavljena tela sedmorice od 28 minera, kidnapovanih u sredu u zapadnoj provinciji Fara.

Za sada nije poznato ko ih je oteo i ubio, niti sudbina preostalih otetih ljudi, prenele su agencije navodeći da su demineri radili za jednu humanitarnu organizaciju. Demineri su posle otmice odvedeni u oblast Bala Buluk, jedno njihovo vozilo je zapaljeno, a druga ukradeno.

Kriminalne grupe i pobunjenici oteli su na desetine građana Avganistana i stranaca nakon što su američke snage svrgle talibane u invaziji 2001. godine. Večina otetih je na kraju oslobođena uz plaćenu otkupninu, ili su bili zamenjeni za neke zatvorenike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je izveo napad unutar Irana, rekao je američki zvaničnik za CNN, o akciji koja preti da gurne region dublje u sukob.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.