Gasi se zloglasni tabloid

Naslovna stranica poslednjeg broja tabloida "News of the world", koji će od danas biti zatvoren zbog afere prisluškivanja javnih ličnosti, sinoć je odštampana sa velikim naslovom "Hvala vam i zbogom".
Naslovna stranica poslednjeg broja tabloida "News of the world", koji će od danas biti zatvoren zbog afere prisluškivanja javnih ličnosti, sinoć je odštampana sa velikim naslovom "Hvala vam i zbogom". Naslovna stranica je kolaž najpoznatijih izdanja lista, na kojoj je manjim fontom ispisano "Posle 168 godina, konačno smo rekli tužno, ali veoma ponosno zbogom, 7,5 miliona naših vernih čitalaca".

Izdavač "Njuz internešnal" objavio je prošle sedmice da namerava da tabloid zatvori u jeku optužbi o telefonskom prisluškivanju javnih ličnosti. List je ugašen posle optužbi da je, u utakmici s konkurencijom, prisluškivao mobilne telefone javnih ličnosti, žrtvava otmica i terorističkih napada, filmske i sportske zvezde, političara i članova kraljevske porodice.
Očekuje se da novinski maganat Rupert Mardok doputuje u London i preuzme rukovođenje slučajem koji je "dobro potresao" njegovu grupu "Njuz internešnal". Mardok je izjavio da njegova zamenica Rebeka Bruks, bivša urednica lista, ima njegovu punu podršku i da ne planira nikakve promene u menadžmentu kao posledicu skandala.

Laburisti su tražili od premijera Dejvida Kamerona da zahteva hitno imenovanje sudije koji će voditi nezavisnu istragu u vezi ove afere. U pismu premijeru, ministar za kulturu vlade u senci Ajvan Levis zatražio je "hitnu raspravu kako bi do kraja dana bili u poziciji da se saglase sa izborom sudije", koji će voditi istragu.
U Londonu je juče uhapšen Endi Kolson, nekadašnji urednik ugašenog tabloida, koji je do januara ove godine bio direktor za komunikacije britanskog premijera. Kameron je preuzeo "punu odgovornost" za angažovanje Kolsona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.