Iz Volge izvučeno 92 tela

Ruski spasioci uspeli su do sada da iz Volge izvuku 92 tela putnika potonulog broda "Bulgarija", a 73 žrtve su identifikovane.

Ruski spasioci uspeli su do sada da iz Volge izvuku 92 tela putnika potonulog broda "Bulgarija", a 73 žrtve su identifikovane.

Potraga za nestalim putnicima "Bulgarije" se nastavlja, a u akcijama spasavanja angažovano je oko 170 ronilaca, koji pretražuju vode u širine od 130 kilometara.

Ministar saobraćaja Igor Levitin rekao je da će isplata odštete porodicama žrtava početi u sredu sredstvima koja će iz federalnog budžeta biti prebačena u budžet republike Tatarstan.

Svaka od porodica, koje su nekog od bližnjih izgubile u nesreći, dobiće od republičkih vlasti po 300.000 rubalja, javila je ruska agencija pozivajući se na izvore iz republičke vlade.

Do 100.000 rubalja biće isplaćeno povređenima zavisno od stepena povrede, a oko 10.000 rubalja na ime izgubljene imovine.

Tokom istrage o nesreći broda "Bulgarija" do sada su privedeni generalna direktorka kompanije "ArgoRečTur" koja je iznajmila brod Svetlana Injakina i viši ekspert Kamske filijale Ruskog rečnog registra Jakov Ivašov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.