Traže izvinjenje od Dodika

Islamska zajednica u BiH najoštrije osudila izjavu predsednika RS Milorada Dodika da srpski narod u BiH "ne veruje dobrim namerama muslimana".
Islamska zajednica u BiH najoštrije osudila izjavu predsednika RS Milorada Dodika da srpski narod u BiH "ne veruje dobrim namerama muslimana". Dodikovu izjavu datu bečkom dnevniku Standard ocenila je "uznemirujućom i zastrašujućom", navodeći da je ona na tragu uverenja haške osuđenice i bivše predsednice RS Biljane Plavšić iz 1993. godine da su "muslimani genetski kvaran materijal".

U saopštenju se dodaje da sadašnja Dodikova izjava podseća na njegov stav iz 2008. godine da je za RS neprihvatljivo da Srbima "sude muslimani". "IZ BiH, koja ima obavezu da štiti prava i interese svojih vernika muslimana, izjavu Milorada Dodika smatra šovinističkom, antiislamističkom i islamofobičnom, kojom se sa najvišeg nivoa institucija moći i sistema vlasti podstiče mržnja prema jednoj verskoj grupi".

Ističe se i da je "podsticanje mržnje prema više od milijardu muslimana u svetu i odricanje jednoj globalnoj verskoj zajednici da ima dobru nameru, vrhunac rasizma i fašizma". IZ BiH je od Dodika zatražila da povuče svoju izjavu datu bečkom Standardu od 10. jula, upozoravajući da će u protivnom od međunarodnih vladinih i nevladinih institucija i organizacija zatražiti reakciju na ove "preteće poruke".
  • semtex

    15.07.2011 22:13
    @janko
    ti kao ne znas???
  • janko

    15.07.2011 12:40
    @semtex
    sta???? vode???? nije valjda da su bolje od nebeskog naroda? sramota za takve umove.....
  • semtex

    15.07.2011 09:47
    @Janko
    Mislim da balije vode 4-1;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet