Mumbaj: 21 osoba poginula u tri eksplozije

U tri skoro istovremene eksplozije na prometnim lokacijama u Mumbaju danas je, prema najnovijim podacima, poginula najmanje 21 osoba i ranjeno više od 100 ljudi, a napade je osudio premijer Indije Manmohan Sing.
U tri skoro istovremene eksplozije na prometnim lokacijama u Mumbaju danas je, prema najnovijim podacima, poginula najmanje 21 osoba i ranjeno više od 100 ljudi, a napade je osudio premijer Indije Manmohan Sing.

Indijski ministar unutrašnjih poslova Palanijapan Čidambaram rekao je da su eksplozije bile "koordinisani teroristički napad" i pozvao građane Mumbaja i narod u celoj zemlji da ostanu mirni.

Indijska novinska agencija PTI izvestila je, citirajući zamenika državnog ministra Adžitu Pavara, da je u napadima poginula najmanje 21 osoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je ranjeno 113 ljudi, od kojih su mnogi zadobili teže povrede, preneo je AFP.

Bombe su eksplodirale u periodu od 15 minuta, u četvrtima na jugu grada, u istoj oblasti gde je izveden bombaški napad u novembru 2008. godine, kada je ubijeno 166 ljudi.

"To je drugi napad na srce Indije, drugi napad na Mumbaj", izjavio je državni ministar Pritviraj Čavan koji je, rečima da je to "udar na indijski suverenitet", nagovestio mogućnost spoljne umešanosti u napad.

Prva bomba je eksplodirala u četvrti Dadar, druga na čuvenoj pijaci dragog kamenja Zaveri bazaru, a treća u poslovnoj četvrti Opera haus, prenele su agencije.

Sve tri lokacije su veoma prometne, a napadi su izvedeni u vreme kada je na ulicama najveća gužva pošto se ljudi vraćaju s posla.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napade, a dve islamističke grupe u koje se prvo posumnjalo su Indijski mudžahedini i pakistanska organizacija Laškar-e-Taiba, koja se smatra odgovornom za terorističke napade u Mumbaju 2008.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet