Iz Volge izvučeno 113 tela

Broj putnika koji su se utopili prilikom potonuća turističkog broda "Bulgarija" u nedelju, 10. jula, kod grada Kazanja u ruskoj Republici Tatarstan, dostigao je 113, saopštio je regionalni centar Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu.
Broj putnika koji su se utopili prilikom potonuća turističkog broda "Bulgarija" u nedelju, 10. jula, kod grada Kazanja u ruskoj Republici Tatarstan, dostigao je 113, saopštio je regionalni centar Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu.

Kako je prenela agencija Itar-Tas, među žrtvama je 27 dece, 65 žena i 21 muškarac, a još 16 osoba vode se kao nestale.

Agencije izveštavaju da ronioci nastavljaju izvlačenje beživotnih tela sa donje palube i prostora ispod nje.

U prostoru gde se smešta teret i brodske mašine, tehničke prostorije bile su prerađene u kabine i planira se da one budu pretražene do kraja, posle čega će brod biti predat službi "Podvodrečstroja" koji treba da ga izvuče sa dna Volge. Do kraja dana biće pretražen prednji deo tog prostora, nakon čega će biti započeti radovi za predaju broda i povlačenje grupe ronioca na obalu.

Brod "Bulgarija" sa dve palube, napravljen 1955. godine u Čehoslovačkoj, potonuo je tri kilometra od obale.  

Broj putnika na koji je brod registrovan je 140, a na turističku turu od Kazanja do grada Bolgari i natrag u Republici Tatarstan, prema zvaničnim podacima, krenulo je 208 osoba. Spaseno je 79 putnika.  Uzroci nesreće se još utvrđuju, a svedoci tvrde da je brod isplovio nagnut na desnu stranu i da je mogao da ga prevrne bočni talas. Regionalni tužilac je ranije saopštio da brod nije imao važeću dozvolu za prevoz putnika, a u regionalnoj istražnoj saobraćajnoj upravi rečeno je da je "Bulgarija" iz Kazanja isplovila s neispravnim levim motorom.

Tatarstanska uprava MUP-a saopštila je da istraga razmatra tehničku neispravnost kao glavni uzrok nesreće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet