VIDEO: 200 povređenih u neredima u Egiptu

Najmanje 200 povređeno je danas u sukobu grupa naoružanih noževima i palicama koje su napale hiljade demonstranata u Egiptu, nakon čega je policija bacila suzavac da bi ih rasterala.
Najmanje 200 povređeno je danas u sukobu grupa naoružanih noževima i palicama koje su napale hiljade demonstranata u Egiptu, nakon čega je policija bacila suzavac da bi ih rasterala.

Oko 10.000 demonstranata su pokušali da dođu do sedišta vojnih zvaničnika koji su na vlasti u Egiptu nakon što je u narodnoj pobuni svrgnut bivši predsednik Hosni Mubarak, prenosi AP.

U porastu su tenzije između vojnih vlasti i aktivista koji žele da oni brže sprovode reforme i odrede datum tranzicije sa vojnih na civilne vlasti.

Demonstranti su izvikivali parole "Dole sa vojnim vladarima" dok su se kretali sa centralnog trga Tahrir u Kairu ka vojnom sedištu gde su ih zaustavile barikade koje je postavila vojska.

Identitet grupa napadača koji su iz okolnih ulica krenuli na demonstrante još nije poznat, a tokom sukoba čula se i pucnjava.

Lekarski zvaničnici saopštili su da je oko 140 ljudi hospitalizovano sa povredama od kamenica, ili su povređeni tokom stampeda.

U Egiptu raste nezadovoljstvo i nepoverenje prema vojnim vlastima koje su preuzele kontrolu u zemlji 11. februara, a mnogi zahtevaju od njih da izvedu pred lice pravde optužene za ubistvo gotovo 900 demonstranata tokom narodnih nemira koji su doveli do svrgavanja Mubaraka, podseća AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.