U Austriji palo 20 cm snega

U višim predelima Austrije, tačnije na planinama gde se nalaze poznati skijaški centri, napadao je sneg čija visina negde iznosi i 20 centimetara, a policija je uvela obaveznu upotrebu zimske opreme.
U višim predelima Austrije, tačnije na planinama gde se nalaze poznati skijaški centri, napadao je sneg čija visina negde iznosi i 20 centimetara, a policija je uvela obaveznu upotrebu zimske opreme.

Naime, na planinama u pokrajinama Koruška, Salcburg i Sstajerska, gde se nalaze poznata skijališta, palo je više santimetara snega pa je tako na planinskom vrhu Sonblik u nedelju snežni pokrivač dostigao visinu od 20 santimetara. U mestima Turaherhe, Nokalm i Grosgloknerhohalpenštrase, prema podacima policije, saobraćajnice su morale da čiste zimskom mehanizacijom i uvedena je obaveza vožnje sa lancima.

"Naša stanica za merenje na Filaher Alpen registruje u proseku svake dve godine u julu snežni pokrivač", preneo je Paul Rajner iz Meteorološkog zavoda u Klagenfurtu. Inače, sneg je poslednji put pao u julu 2007. godine, dok je 2004. zabeležena rekordna visina od 16 santimetara snežnog pokrivača.

U pokrajini Salcburg je zahlađenje u noći na nedelju donelo sneg na visinama 1.600 metara, a temperatura je pala na devet stepeni. Eksperti u Salcburgu ističu da nije ništa neobično kada na kratko tokom leta padne sneg na planinama, ali je neobično ovako duga hladna faza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet