Oprostila čoveku koji ju je oslepeo kiselinom

Iranka koja je oslepela kada joj je prosilac bacio kiselinu u lice, pošto je odbila njegovu bračnu ponudu, u poslednjem trenutku je poštedela svog napadača, osuđenog da takođe bude oslepljen, javila je iranska novinska agencija ISNA.
Iranka koja je oslepela kada joj je prosilac bacio kiselinu u lice, pošto je odbila njegovu bračnu ponudu, u poslednjem trenutku je poštedela svog napadača, osuđenog da takođe bude oslepljen, javila je iranska novinska agencija ISNA.

Iranka Amaneh Barami je izgubila vid 2004. godine, a sud je 2008. godine kaznio Madžida Mohavedija istom merom, po principu odmazde koji je dozvoljen šerijatskim zakonom, prenele su agencije.

"Sedam godina sam pokušavala da dobijem ovu presudu, ali danas sam odlučila da ga poštedim", rekla je Ameneh. Ona je dodala da je jedan od razloga zašto je odlučila da odustane od zahteva za takvom kaznom, pažnja koju je taj slučaj privukao u svetskoj javnosti. "Učinila sam to za svoju zemlju. Izgledalo je kao da ceo svet čeka da vidi šta ćemo uraditi", rekla je Amaneh, koja je tražila finansijsku nadokandu za medicinske troškove.

Glavni tužilac u Teheranu Abas Džafari Dolatabadi pohvalio je njenu odluku kao hrabru i dodao da je sudstvo do tada bilo odlučno da sprovede kaznu, prenosi "Blic".

Međunarodna organizacija "Amnesti internešenel" pozivala je Iran da ne primenjuje odmazdu, nazivajući je "okrutnom i nehumanom kaznom".

  • 31.07.2011 13:20
    Oko za oko, zub za zub.
    Zašto se naki protive da bar nekog isprepadate takvom presudom pa da mu na kraju ipak oprostite?
    @Sramota
    Greška, stoka je skuplja od žena.
  • sosa

    31.07.2011 12:18
    Tamo žene smatraju za niža bića, a verujem da je ovo uradila nakon ko zna kakvih sve pretnji njoj i njenoj porodici. Ja bi mu muda umočila u sumpornu kiselinu, pa da vidi!
  • sramota

    31.07.2011 11:34
    Morala jadna da pristane na to jer tamo žene tertiraju kao stoku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet