Pucnji na izraelsko-libanskoj granici

Izraelski i libanski vojnici na kratko su razmenili vatru na granici dve zemlje, posle čega su obe strane optužile drugu za izazivanje sukoba.

Izraelski i libanski vojnici na kratko su razmenili vatru na granici dve zemlje, posle čega su obe strane optužile drugu za izazivanje sukoba. U incidentu u toj nestabilnoj pograničnoj oblasti nije bilo žrtava.

Izraelska vojska saopštila je da su libanski vojnici pucali na rutinsku patrolu na izraelskoj teritoriji i time isprovocirali uzvratnu paljbu. Zvaničnik libanske vojske, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da je do razmene vatre došlo pošto su izraleske snage na kratko ušle u libansku teritoriju.

Portparol mirovnih snaga UN u Libanu rekao je da je sukob okončan i da je u oblsti sada mirno. On je rekao da je UNFIL pokrenuo istragu o incidentu. Sukob je doveo do novih tenzija u toj nestabilnoj oblasti u kojoj je pre pet godina izbio jednomesečni razorni oružani sukob Izraela i ekstremista iz libanskog pokreta Hezbolah.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet