U Sao Paolu i Parada heteroseksualaca

Gradsko veće brazilskog grada Sao Paula usvojilo je zakon kojim se predviđa održavanje Parade ponosa heteroseksualaca, koja će biti održavana svake treće nedelje u decembru.
Gradsko veće brazilskog grada Sao Paula usvojilo je zakon kojim se predviđa održavanje Parade ponosa heteroseksualaca, koja će biti održavana svake treće nedelje u decembru. Potrebno je da taj zakon odobri i gradonačelnik tog najvećeg grada u Južnoj Americi, a u njegovom kabinetu su odbili da kažu kada će on doneti odluku. Gradonačelnik je samo rekao da proučava zakon.

Karlos Apolinario, autor zakona, rekao je da Parada ponosa heteroseksualaca nije usmerena protiv homoseksualaca, već vid protesta zbog privilegija koje uživaju pripadnici gej populacije. Apolinario je kao primer naveo da se Parada ponosa u Sao Paulu održava svake godine na Aveniji Paulista, jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica.

Međutim, na istoj aveniji nije dozvoljeno održavanje Marša za Isusa, koji organizuju jevanđelističke grupe.
  • зики

    04.08.2011 07:54
    Парада
    Коначно парада,а не геј шарада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet