Brejvik sam pozvao policiju posle masakra

Anders Bering Brejvik, koji je priznao da je u Oslu i na ostrvu Utoja, ubio 77 ljudi, obavestio je nakon napada policiju da će se predati i da je "obavio misiju", piše norveški dnevni list "Vardens gang".
Anders Bering Brejvik, koji je priznao da je u Oslu i na ostrvu Utoja, ubio 77 ljudi, obavestio je nakon napada policiju da će se predati i da je "obavio misiju", piše norveški dnevni list "Vardens gang".

"Brejvik. Komdandant. Učesnik antikomunističkog otpora protiv islamizacije. Obavio je misiju i predaće se specijalnim snagama Delta", rekao je 32-godišnji Norvežanin kada je, nakon što je na ostrvu Utoja ubio 69 ljudi, pozvao policiju. List navodi da je poziv na broj za hitne slučajeve trajao samo tri sekunde, a da policija nije uspela da ponovo uspostavi vezu s napadačem.

Portparol policije u Oslu potvrdio je za AFP da je policija primila poziv sa Brejvikovog telefona. Međutim, nije potvrđeno da je upravo on uputio poziv, a nisu potvrđene ni njegove reči, koje navodi norveški dnevnik, kao ni tvrdnje da policija još nije uspela da pronađe njegov telefon na ostrvu.

Na dan napada 22. jula, oko sat vremena je prošlo otkako je policija primila prve očajničke pozive za pomoć sa ostrva na kojem se odvijao masakr, do trenutka kada su specijalne snage "Delta" uhapsile Brejvika. One su raspoređene pošto je haos već zavladao u Oslu, gde je Brejvik sat i po ranije aktivirao eksploziv ispred zgrade vlade u samom centru i usmrtio osmoro ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.