Hrvatska zabranjuje veličanje ustaštva u Čavoglavama

Hrvatska policija odlučila je da stane u kraj veličanju ustaštva u Čavoglavama, rodnom selu kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, koje se svake godine na proslavu hrvatske vojne akcije "Oluja", 5. avgusta, pretvara u "hrvatsku Maoču", u kojoj ne vrede ni zakoni ni Ustav.
Hrvatska policija odlučila je da stane u kraj veličanju ustaštva u Čavoglavama, rodnom selu kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, koje se svake godine na proslavu hrvatske vojne akcije "Oluja", 5. avgusta, pretvara u "hrvatsku Maoču", u kojoj ne vrede ni zakoni ni Ustav.

Svi posetioci biće snimani videokamerama i fotografisani, a ako prekrše zakon biće i procesuirani. "Zabranjeno je nošenje transparenata uvredljivog i neprimerenog sadržaja, zabranjeno je podsticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi: nacionalnoj, verskoj ili drugoj. Takođe, zabranjeno je nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje povreda", rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Ove godine će program, kao i policijska kontrola, trajati od 10h do 03 časa posle ponoći.

Prethodnih godina sa proslave "Oluje", koja kulminira koncertom Marka Perkovića Tompsona, u medijima su objavljivane fotografije brojnih učesnika sa ustaškim kapama, natpisima "NDH", emitovani su snimci pevanja Jure i Bobana i slično, ali policija nije reagovala. Lani je na ovom skupu napadnuta i ekipa HTV-a, koju je grupa muškaraca gađala kamenjem pokušavajući da je spreči da snimi osobe s ustaškim obeležjima.
  • janko

    04.08.2011 14:11
    @jova dem i sl.
    http://img510.imageshack.us/img510/8223/file0012is9.jpg
    http://img292.imageshack.us/img292/8534/file0011wc5.jpg
    jel treba jos ili je dovoljno za znanje i ravnanje
  • jova

    04.08.2011 13:35
    @zijad
    naravno da bi to voleli, a zijadi, alije i slicni bi sa handzar divizijom i slicnim koljackim formacijama sproveli to u delo. slavna proslost ubijanja svega sto dodje pod noz ili bacanje "vlaskih" beba svinjama! bas si ti to lepo smislio.
    pa onda kada R.M. podivlja i napravi kurslus onda krivi srbi i daj da ih okupiraju!
    nego ti lepo u tvoju bosnicu i mahalicu pa zenu u feredzu i alah da te vidi, a nas se mani imamo mi i svojih problema
  • dem

    04.08.2011 12:20
    Cetnici su bili regularna vojska Kraljevine SHS a ustase paravojna formacija i nisu isto kao ni sto JNA i Arkan i tamo neki tigrovi, vukovi i ko jos sve, ne mogu u isti kos tako ne mogu ni ovi.
    Treba sankcionisati sve i svakog ali bas svakog ko na bilo koji nacin ugrozava tudja prava pa bio to pripadnik ili pristalica bilo koga gore navedenog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet