Dužnička kriza se širi

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da se dužnička kriza širi izvan perifernih članica evrozone na ostale zemlje koje koriste evro.

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da se dužnička kriza širi izvan perifernih članica evrozone na ostale zemlje koje koriste evro.

Barozo je u pismu vladama zemalja EU uputio poziv da daju "punu podršku" zajedničkoj evropskoj valuti. On je dodao da bi vlade trebalo da izvrše brzu procenu stanja Evropskog fonda za finansijsku stabilnost i smanje rizik od privrednog pada u evrozoni.

Barozo je naglasio da ovaj fond treba da postane operativan što je pre moguće. Osnivanje fonda dogovoreno je 21. jula, kao odgovor na dužničku krizu u Grčkoj, ali sporazum još nisu ratifikovale pojedinačne članice Unije. Barozo je takođe upozorio da je stanje tržišta državnih obveznica Italije i Španije "razlog za duboku zabrinutost".

  • dem

    05.08.2011 07:28
    A mozda da mi sacekamo sa tom EU?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.