VIDEO: Prva žrtva nereda u Londonu

Britanski "Skaj njuz" objavio je da je 26-godišnji mladić, koji je sinoć ranjen u automobilu u Krojdonu, preminuo u bolnici.    
Britanski "Skaj njuz" objavio je da je 26-godišnji mladić, koji je sinoć ranjen u automobilu u Krojdonu, preminuo u bolnici. On je prva žrtva nereda u Londonu koji traju već tri dana.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da će večeras ulice Londona čuvati 16.000 policajaca. Kameron je danas predsedavao specijalnom sastanku tima za delovanje u vanrednim situacijama pod nazivom "Kobra".

On je istakao da će Vlada "učiniiti sve što je neophodno kako bi se vratio mir na ulice britanskih gradova". Najavio je da će parlament nakratko prekinuti odmor i odžati sednicu u četvrtak. "Ovde se radi o čistom kriminalu i njemu se moramo suprotstaviti i moramo ga pobediti", rekao je britanski premijer koji je zbog situacije u zemlji prekunuo godišnji odmor i vratio se hitno u zemlju.

Britanska policija uhapsila je danas tri osobe pod optužbom da su pokušali da ubiju policajca koji je zadobio ozbiljne povrede pošto je udaren automobilom.

Nemiri su se sa Londona raširili i na druge gradove na Ostrvu - Birmingem, Liverpul i Bristol, a mnogi izgrednici odazvali su se na poruke koje su dobili preko blekberija da sa sobom ponesu noževe i čekiće, da dođu kolima ili čak kolicima da bi mogli da utovare ukradenu robu.

Do sada su uhapšene 334 osobe. Mediji prenose da su demonstranti naoružani palicama i metalnim šipkama napadali policajce i stanovnike koji se zateknu na ulicama (neke su čak skinuli do gole kože), da pljačkaju radnje i pale automobile, a nagađa se da li je uzrok povećanog nasilja nezaposlenost ili kastući kriminal.

Policajci su uglavnom nemoćni.

Okidač za nemire bila je smrt Marka Dagana, koga su policajci ubili u četvrtak u Totenhemu pod nerazjašnjenim okolnostima. Dagan je bio lokalni diler i otac četvoro dece.

  • Podbarac

    09.08.2011 17:04
    Ma samo neka su to "demonstranti" a kod nas huligani, manijaci i divljaci. Strašno me nervira što to evropsko gov.. ne smrdi i prijatnog je izgleda dok sve naše ako može bilo bi dobro pod led baciti.
  • IvanK

    09.08.2011 14:57
    Odgledajte film BLITZ
    i sve će vam biti jasno...
  • Dule

    09.08.2011 14:51
    Slabo tabanje
    Braco i sestre slabo ovi zandari tabaju ipak su nasi profesionalci, eto prilike da ih uposlimo malo na tudjim teritoriajam....Dosta su oni tukli nas mogli bi mi njih malo :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.