Sobarica tužila Štros Kana

Hotelska sobarica koja za seksualni napad optužuje bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, podnela je protiv njega tužbu sa zahtevom za odštetu.
Hotelska sobarica koja za seksualni napad optužuje bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, podnela je protiv njega tužbu sa zahtevom za odštetu. Advokati Nafisatu Dijalo, sobarice njujorškog hotela Sofitel, nedaleko od Tajms skvera, naveli su u tužbi da ju je on namerno, brutalno i nasilnički napao, kao i da ju je ponizio. Tužba je podneta sudu u Bronksu, gde Dijalova živi.

Stros-Kan (65) je bio uhapšen 14. maja, 10 minuta pre uzletanja aviona za Pariz, pod optužbom za seksualni napad. On je posle nekoliko dana pušten na slobodu, uz milionsku kauciju, pod restriktivnim uslovima kućnog pritvora. Zbog tog incidenta, Stros-Kan je morao da podnese ostavku na mestu izvršnog direktora MMF-a.

Pošto je kancelarija državnog tužioca otkrila da je Dijalova, imigrantkinja poreklom iz Gvineje, lagala tokom opisa incidenta u hotelu, kao i kada je podnosila zahtev za azil u SAD, Stros-Kan je oslobođen kućnog pritvora. On ipak ne sme da napusti teritoriju SAD, pošto pred sudom treba ponovo da se pojavi 23. avgusta. Nakon tih otkrića, mnogi smatraju da bi državno tužilaštvo moglo odustati od optužnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet