Fidel Kastro možda neće doći na svoj rođendan

Danas je na Kubi počela proslava 85. rođendana Fidela Kastra, koji je rođen 13. avgusta, i svečanosti širom zemlje trajaće do subote.
Danas je na Kubi počela proslava 85. rođendana Fidela Kastra, koji je rođen 13. avgusta, i svečanosti širom zemlje trajaće do subote.

Za sada nije saopšteno da li će Kastro u petak uveče prisustvovati centralnoj proslavi, koja će biti organizovana u pozorištu Karl Marks u Havani.

"Još ne znamo da li će Fidel doći", rekla je šefica organizacionog odbora proslave Alijana Martines.

Kastro je zbog bolesti pre pet godina vlast prepustio svom mlađem bratu Raulu, a poslednjih meseci se više puta pojavljivao u javnosti.

Proslava njegovog 85. rođendana počela je danas, kada je u poznatoj "Kasa del Alba" u Havani nastupilo više domaćih i stranih umetnika.

Kastro je rođen 13. avgusta 1926. godine, a kao 32-godišnjak uspešno je izveo revoluciju, svrgavši sa vlasti diktatora Fulgensija Batistu, koji je državom vladao u dva navrata - od 1933. do 1944. i od 1952. do 1959. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet