Kameron za ukidanje privilegija izgrednicima

Britanski premijer Dejvid Kameron podržao je inicijativu za ukidanje socijalnih privilegija vinovnicima nereda u Londonu i u drugim gradovima širom Engleske.

Britanski premijer Dejvid Kameron podržao je inicijativu za ukidanje socijalnih privilegija vinovnicima nereda u Londonu i u drugim gradovima širom Engleske.

Kameron je rekao da ljudima koji pljačkaju i haraju svoju zajednicu ne bi trebalo da bude dozvoljeno da žive u socijalnim stanovima. "Očigledno, to će značiti da će morati da žive na nekom drugom mestu - moraće da nađu smeštaj kod privatnika, to će za njih biti teže, ali o tome su morali da misle pre nego što su započeli pljačke", rekao je Kameron.

Veće u Vandsvortu, na jugu Londona, saopštilo je da je pokrenulo postupak za prinudno iseljenje jedne porodice, pošto je sin čoveka koji je stan dobio po povlašćenoj ceni od države optužen za izazivanje nereda u londonskom Klepemu u ponedeljak uveče.

Više od 160.000 ljudi, ogorčenih zbog nasilja na ulicama engleskih gradova, potpisalo je onlajn peticiju kojom je zatražilo da osuđeni za kriminalna dela budu lišeni finansijskih privilegija.  Britanski parlamentarci će u septembru raspravljati o tome da li će ljudi osuđeni za izazivanje nereda ostati bez socijalnih beneficija, u skladu sa novim pravilima koja predviđaju da onlajn peticija koju potpiše više od 100.000 građana automatski ide na razmatranje u odbor zakonodavnog tela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.