Deca živa spaljena u kolima

Dvoje dece, čija su ugljenisana tela pronađena u jednom izgorelom automobilu u blizini nemačkog grada Nauen, spaljena su živa, saopštilo je Državno tužilaštvo u Potsdamu, pozivajući se na rezultate obdukcije.
Dvoje dece, čija su ugljenisana tela pronađena u jednom izgorelom automobilu u blizini nemačkog grada Nauen, spaljena su živa, saopštilo je Državno tužilaštvo u Potsdamu, pozivajući se na rezultate obdukcije. Tužilaštvo je saopštilo da su oba deteta bila živa u trenutku kada je izbila vatra, ali da je sam tok dešavanja i dalje nejasan.

Otvoreno pitanje je, kako je saopštilo Tužilaštvo, da li su deca, pronađena u spaljenom autu danaskih registarskih tablica, pre toga bila uspavana ili otrovana, a nove informacije o tome istraga očekuje od toksikoloških istraživanja. Nemački mediji prenose da su deca bila na zadnjem sedištu auta, vezana pojasevima i da su ostaci izgorelog vozila pronađeni u petak, u jednoj šumi, pored autoputa Hamburg-Berlin, pošto je jedan čovek, sa teškim opekotinama, alarmirao policiju.

Ta osoba se nalazi u jednoj berlinskoj bolnici i do sada nije mogla da bude saslušana, a mediji špekulišu da bi to mogao biti otac izgorele dece. Da li se u slučaju spaljene dece radi o malim Dancima, Državno tužilaštvo Potsdama nije moglo da potvrdi, pošto još nedostaju analize zuba i nove DNK provere, ali nemački mediji prenose saznanja iz Danske, po kojima se "skoro 100 odsto" radi o dve sestre, stare devet i deset godina.

Prema informacijama danskih medija, radi se o dve devojčice iz Nordjitlanda. Nemački mediji prenose pisanje danskog lista "Ekstra bladet", koji citira prijatelje porodice da su roditelji bili razvedeni godinu dana i da je često dolazilo do svađa zbog prava na posećivanje dece. Mediji javljaju da u razrešenju ovog događaja, za koji se postavlja pitanje da li je porodična drama ili nesrećni slučaj, Potsdamsko državno tužilaštvo tesno sarađuje sa danskim nadležnim službama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.