Soroš: Kinezi će spasiti evro

Poznat finansijski investitor Džordž Soroš uveren je da će Kinezi spasti evro i smatra da bi, možda, bankrot-kandidati, trebalo da napuste Evropsku uniju.
Poznat finansijski investitor Džordž Soroš uveren je da će Kinezi spasti evro i smatra da bi, možda, bankrot-kandidati, trebalo da napuste Evropsku uniju.

"Sigurno se ne kladim protiv evra, jer Kinezi imaju veliki interes za alternativu dolaru i onda će evro i sve napore Evropljana da podržavaju kako bi ga spasli", rekao je Soroš i priznao da špekulanti pooštravaju krizu. Soroš je, takođe, rekao da bi, možda, "bankrot-kandidati" trebalo da napuste EU.

"Sa grčkim problemom se fundamentalno loše postupalo", kazao je Soroš, dodajući da bi zato sada jedno organizovano povlačenje možda, zaista, moglo biti najbolji put. On je naglasio da isto važi i za Portugaliju i da bi i EU i evro preživeli.

On je zahtevao hitno uvođenje evro-obveznica, kao jedini put za izlazak iz krize i dodao da bi evro mogao da funkcioniše zemlje evrozone moraju biti u stanju da veliki deo svojih dugova refinansiraju pod istim uslovima. Soroš je rekao da Nemačka mora, kao najjača zemlja zajednice, da diktira to rešenje i da se samo tako mogu izbeći nove bankarske krize i svjetska ekonomska depresija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet