Brisel kritikuje Nemačku zbog gašenja nuklearki

Nemačka vlada mora mnogo bolje nego do sada da usaglašava svoju energetsku pollitiku sa partnerima u Evropskoj uniji, preporučio je evropski komesar zadužen za energetska pitanja Ginter Etinger.
Nemačka vlada mora mnogo bolje nego do sada da usaglašava svoju energetsku pollitiku sa partnerima u Evropskoj uniji, preporučio je evropski komesar zadužen za energetska pitanja Ginter Etinger. On je istakao da je skidanje sa mreže osam atomskih centrala u Nemačkoj bilo još manje-više prihvatljivo za ostale zemlje EU, ali da Berlin nema pravo jednostrano da ugasi ostalih devet nuklearki.

Evropski komesar je upozorio Berlin da je u obavezi da nadoknadi atomsku energiju energijom iz drugih izvora, kao i da objasni svojim partnerima u EU "na koji način će to uraditi". Prema novom zakonu, osam atomskih centrala, već isključenih sa mreže, više neće obnoviti rad.

Nemačka Federalna agencija za energetsku mrežu do septembra bi trebalo da odluči da li će jednu od tih nuklearki ostaviti u režimu pripravnosti do 2013. godine za slučaj nestašice struje. Ostalih devet atomskih centrala bi trebalo postepeno da se zatvori do kraja 2022. godine.
  • NE za N.E.

    16.08.2011 09:49
    Ponovo Francuska i Britanija podrivaju Evropu jer su na uzdi SAD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet