Četiri godine zatvora za podsticanje nemira

Dvojica mladih Britanaca osuđena su na četiri godine zatvora jer su prošle sedmice putem društvenih mreža na internetu podsticali nemire u Londonu i drugim gradovima.

Dvojica mladih Britanaca osuđena su na četiri godine zatvora jer su prošle sedmice putem društvenih mreža na internetu podsticali nemire u Londonu i drugim gradovima.

Dvadesetjednogodišnji Džordan Blekšo napravio je stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Uništiti grad Norvič", u severozapadnoj Engleskoj. Tužilac Martin Mekrob je naveo da je stranica napravljena 9. avgusta.

Dvadesetdvogodišnji Peri Kinan-Satklif je pozvao na pobunu u svojoj četvrti grada Vorington, takođe na severozapadu Engleske, otvorivši stranu na Fejsbuku pod nazivom "Organizovanje pobune". "Dvojica mladića su koristila Fejsbuk da organizuju i koordiniraju ozbiljne nemire u trenutku kada se takvi incidenti dešavaju u drugim delovima zemlje", rekao je tužilac pred sudom u Česteru, na severozapadu Engleske.

"Policija je brzo zatvorila te stranice i osigurala da niko ne učestvuje u planiranim događajima. Bez obzira na to, njihove poruke su izazvale paniku i pobunu u nekim delovima grada", dodao je tužilac. Sudija Elgan Edvards izrazio je nadu da će presuda biti upozorenje drugima.

Veliku Britaniju su prošle sedmice potresli najveći nemiri u poslednje tri decenije. Pet ljudi je poginulo, stotine prodavnica su opljačkane, zgrade i vozila su paljena.

  • MaloMorgen

    17.08.2011 10:47
    Eto
    Dobio cetiri godine zatvora za potsticanje nemira, a onaj tati sin sto je ubio dva coveka u Kisackoj ulici dobio pet, ali jos nije video ni pritvora.
  • 17.08.2011 07:02
    E tako se to radi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.