Nafta i dalje curi u Severno more

Naftna kompanija "Šel" se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji.

Naftna kompanija "Šel" se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji.

Ustanovljeno je da nafta curi iz podmorske bušotine iako je kompanija ranije rekla da je situacija "pod kontrolom". Oko 1.300 barela nafte do sada se izlilo iz bušotine nedaleko od obale Škotske.

"Šel" je zatvorio glavnu pukotinu, rekao je tehnički direktor za evropske aktivnosti te kompanije Glen Kejli i priznao da je mnogo teže zatvoriti drugu, manju pukotinu, na nepristupačnom mestu. "Šel" je prošle srede informisao britansku vladu o curenju nafte, ali do petka to nije obnarodovao. U subotu je objavio da je pukotina zapušena.

Britanija je već pokrenula inspekciju 24 bušotine i 280 naftnih i gasnih instalacija u Severnom moru. Prošle godine u Meksičkom zalivu su se izlili milioni barela nafte posle havarije na bušotini "Britiš petroleuma".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.