Džodi Foster podržala potragu za vanzemaljcima

Američka glumica Džodi Foster našla se u grupi donatora koji su pomogli u ponovnom pokretanju 42 radio teleskopa na vodećem kalifornijskom institutu koji traga za vanzemaljskim životom.

Američka glumica Džodi Foster našla se u grupi donatora koji su pomogli u ponovnom pokretanju 42 radio teleskopa na vodećem kalifornijskom institutu koji traga za vanzemaljskim životom.

Institut SETI (Potraga za vanzemaljskom inteligencijom) u Kaliforniji teško je pogođen smanjenjem budžeta i zbog toga je morao da u aprilu stopira projekte i zaustavi rad teleskopa uperenih u svemir. Posle kampanje na svom sajtu, SETI je dobio 223 hiljade dolara od 2.557 donatora, uključujući Džodi Foster.

Prisetivši se svoje uloge u filmu "Kontakt" iz 1997. godine, Foster je navela da bi teleskopi "mogli da naučnu fantastiku pretvore u naučne činjenice, ali samo ako aktivno pretražuju nebo". Ne zna se koliko novca je poznata glumica poklonila. Astronaut "Apola 8" Bil Anders, koji je pokrenuo SETI kampanju, rekao je da je "apsolutno neodgovorno od ljudske rase da ne traga za dokazima o postojanju vanzemaljske inteligencije". Zahvaljujući donaciji, institut će ponovo pokrenuti svoje projekte idućeg meseca.

  • borislav

    17.08.2011 14:20
    SETI je totalno neuspesan program. Bolje da se fokusiraju na KEPLERA, koji je za dve godine nasao 1000 planeta!
  • Pera

    17.08.2011 11:47
    Ma da.. ljudi je i onako previše. Deca samo nek umiru, hajmo u susret malim zelenim!
  • miloš

    17.08.2011 10:37
    @Dušan
    Da li je moguće, htedoh da ostavim isti komentar :D
    Napred Džodi, napred SETI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.