Ajkula ubila mladoženju

Britanac Ijan Redmond (30) preminuo je juče od zadobijenih rana koje mu je zadao morski pas dok je ronio na svega 20 metara od obale Sejšela.
Britanac Ijan Redmond (30) preminuo je juče od zadobijenih rana koje mu je zadao morski pas dok je ronio na svega 20 metara od obale Sejšela.

Njegova supruga Džema Hoton (27) sa kojom se venčao pre 10 dana, nemoćno je sa plaže, na ostrvu Praslinu, gledala stravični prizor.

Ijana je nepoznati turista uspeo da uvuče u čamac i doveze do obale gde su bezuspešno pokušali da mu spasu život. "Video sam plivača kome je otrgnut veliki komad mesa sa leve noge, tako da mu se videla butna kost. Žena je dotrčala vrišteći. Rekla je da joj je to muž i da su se tek venčali. Neko ju je zgrabio i odvukao. Svi na plaži su se grlili i odvlačili decu da ne gledaju", ispričao je za Daily Mail jedan od svedoka.

Ijana je odvezla hitna pomoć 20 minuta nakon što je izvučen na obalu, ali veruje se da je preminuo odmah nakon napada.

Vlasnica restorana na plaži Džin Vargiolu (56) ispričala je da joj je policija rekla da je Ijanu morski pas odgrizao ruku, otkinuo meso sa noge i da mu je zubima napravio rupe u grudima i stomaku. Ona je navela da u 36 godina koliko živi na plaži nije videla napad ajkule, sve do pre dve nedelje kada su se dogodila dva, oba sa smrtnim ishodom na istoj plaži.

Veruje se da je 36-godišnjeg Francuza ubio isti morski pas koji je ubio i Ijana. Sumnja se da je ova ajkula zalutala, jer oko Sejšela obično borave one koji se hrane planktonom. Policija je zatvorila više plaža oko Praslina, jednog od 115 ostrva u Indijskom okeanu koji čine Sejšele, a stručnjaci traže morskog psa.
  • Hm

    17.08.2011 21:08
    Lov
    Lov na tridesetogodišnjake? Deluje kao zona sponzoruša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet