Pogoršano zdravlje Julije Timošenko

Zdravstveno stanje bivše premijerke, sada lidera opozicione partije Otadžbina Julije Timošenko, koja se nalazi u istražnom zatvoru, "ozbiljno je pogoršano", izjavio je njen prvi zamenik Aleksandar Turčinov.
Zdravstveno stanje bivše premijerke, sada lidera opozicione partije Otadžbina Julije Timošenko, koja se nalazi u istražnom zatvoru, "ozbiljno je pogoršano", izjavio je njen prvi zamenik Aleksandar Turčinov. Njeno zdravlje je juče počelo da se znatno pogoršava, rekao je Turčinov i naveo da su se, iz nepoznatih razloga, po čitavom telu pojavile "masnice u obliku popucalih krvnih sudova", prenela je agencija Itar-Tas s.

Timošenkova, koja je po odluci od 5. avgusta smeštena u istražni zatvor "Lukjanovski“, na današnjem ročištu je, od Pečorskog oblasnog suda u Kijevu, zatražila lekara u kog ima poverenja. Međutim, sudija Rodion Kirejev, koji Timošenkovoj sudi za nanošenje štete državi sklapanjem sporazuma s Rusijom o isporukama gasa 2009. godine, rekao je da je Timošenkovoj već nuđena pomoć zatvorskih lekara, ali da je ona to odbila.

Aprila ove godine, Glavno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Timošenkove za prekoračenje ovlašćenja pri zaključivanju ugovora o gasu, zbog čega je Ukrajina pretrpela štetu od blizu 200 miliona dolara. Ranije je ukrajinski premijer Nikolaj Azarav rekao da je ona to učinila radi otpisa dugova od 405 miliona dolara "Jedinstvenim energetskim sistemima Ukrajine" na čijem je čelu ranije bila.





Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.