Ubica iz Osla dva puta pokušao da se preda

Anders Bering Brejvik, koji je u dva napada u norveškoj prestonici Oslu i na obližnjem ostrvu ubio 77 ljudi, dva puta je zvao vlasti tokom napada na omladinski kamp u Utoji kako bi im rekao da želi da se preda, navela je danas policija.
Anders Bering Brejvik, koji je u dva napada u norveškoj prestonici Oslu i na obližnjem ostrvu ubio 77 ljudi, dva puta je zvao vlasti tokom napada na omladinski kamp u Utoji kako bi im rekao da želi da se preda, navela je danas policija.

Brejvik je prvi put pozvao vlasti 26 minuta pre nego što je uhapšen i tada se predstavio kao komandant jednog antikomunističkog pokreta otpora, saopštila je policija. "Trenutno se nalazim na Utoji. Želim da se predam", rekao je Brejvik prema transkriptu koji je novinarima podeljen na konferenciji za novinare.

Šef lokalne policije Sisel Hamer rekao je da je "operater ozbiljno shvatio ono što je Brejvik rekao i pozvao ga je, ali nije bilo odgovora". Brejvik je ponovo pozvao minut pre nego što je uhvaćen i tražio da ga prebace na telefon komandanta antiterorističke policijske jedinice. "Ja sam komandant norveškog pokreta otpora. Ispunio sam svoju operaciju, pa hoću da se predam", rekao je tada Brejvik i spustio slušalicu, ali se predao policiji samo minut kasnije.

Zvaničnici policije su takodje rekli, na osnovu informacija koje su dobili iz poziva o pucanju na ostrvu, da veruju da je u vreme napada između dvoje i pet napadača bilo umešano, kao i da su koristili različito oružje i eksplozivna sredstva. Brejvik je 22. jula detonirao i automobil bombu ispred zgrade vlade u Oslu, kada je poginulo osam ljudi, nakon čega je u omladinskom kampu na ostrvu Utoja ubio još 69.
  • ns

    19.08.2011 12:40
    jeste ali i u ludilo očigledno postoje pravila nije to bio skup omladine nego skup političke omladine, ja lično ne bi poslao dete na neki skup u organizaciji neke partije sve da su maldivi za dž!
  • ja

    19.08.2011 02:35
    koja j eovo belosvetska budala...kolko jadnog neduznog mladog naroda ode zbog jedne budale :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.