U napadu na džamiju 52 mrtvih

Najmanje 52 osobe izgubile su život i više od 100 je ranjeno u eksploziji bombe u džamiji, u Pakistanu, saopštili su zvaničnici.

Najmanje 52 osobe izgubile su život i više od 100 je ranjeno u eksploziji bombe u džamiji, u Pakistanu, saopštili su zvaničnici.

Do napada je došlo dok je više od 500 vernika prisustvovalo velikoj ramazanskoj molitvi, a prema rečima jednog funkcionera, bomba je eksplodirala u trenutku kada je molitva završena. Procena policije je da je napadač samoubica na sebi nosio oko deset kilograma eksploziva, koji je aktivirao u glavnoj dvorani.

Odgovornost za napad niko nije preuzeo, a pretpostavlja se da ga je izveo pripadnik pakistanskih talibana, koji najtešnje sarađuju sa Al Kaidom. Ove godine u Pakistanu je zabeleženo manje napada bombaša samoubica nego prethodne, ali su oni bili smrtonosniji. Smatra se da je reč o osveti za ubistvo vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet