Advokati Stros-Kana i sobarice pregovarali o nagodbi?

Američki tužioci istražuju da li je advokat hotelske sobarice koja je optužila bivšeg direktora MMF-a za seksualni napad, razgovarao o mogućnosti novčane pogodbe i nagovestio da bi ona mogla da odustane od krivične tužbe, rekli su izvori upoznati sa situacijom.

Američki tužioci istražuju da li je advokat hotelske sobarice koja je optužila bivšeg direktora MMF-a za seksualni napad, razgovarao o mogućnosti novčane pogodbe i nagovestio da bi ona mogla da odustane od krivične tužbe, rekli su izvori upoznati sa situacijom. Advokat sobarice je odlučno demantovao navode.

Kancelarija okružnog tužioca na Menhetnu ispituje da li su advokati sobarice Nafitasu Dialo i Dominika Stros-Kana razgovarali o mogućnosti dogovora pošto su tužioci počeli da dovode u pitanje njen kredibilitet, rekli su izvori. "Optužbe protiv mene su potpuno lažne", naveo je advokat sobarice Kenet Tompson, dok su kancelarija tužilaštva na Menhetnu i Stros-Kanov advokat odbili da komentarišu navode.

Stros-Kan (62) u sudnicu bi trebalo da se vrati u utorak kada će tužioci odlučiti da li nastavljaju krivični slučaj. Krivična tužba protiv bišeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda je dovedena u pitanje pošto su tužioci rekli da je Dialo lagala o svojoj prošlosti, ali i zato što je ispričala nesaglasne verzije događaja posle navodnog napada u hotelu Sofitel 14. maja. Stros-Kanovi advokati traže od tužilaštva da obustavi slučaj u kojem je on optužen da je primorao sobaricu na oralni seks. Dialo je takođe ranije ovog meseca tužila Stros-Kana, a njegovi advokati kažu da je optužba bezvredna i da pokazuje kako ona nastoji da uzme novac od bivšeg direktora MMF-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet