Požari širom Crne Gore

Na više mesta širom Crne Gore danas su izbili požari, dva su lokalizovana, a gašenje otežavaju nepristupačni tereni, pojačan vetar i visoke temperature.

Na više mesta širom Crne Gore danas su izbili požari, dva su lokalizovana, a gašenje otežavaju nepristupačni tereni, pojačan vetar i visoke temperature.

Svi požari su pod kontrolom i ne preti opasnost stambenim objektima.

U Danilovgradu trenutno gori na dve lokacije, a gašenje vatre otežava jak vetar. Načelnik danilovgradske Službe zaštite i spasavanja Goran Radulović kazao je da su sve vatrogasne jedinice na terenu, kako bi sprečile širenje vatrene stihije.

Na području cetinjske opštine bukti nekoliko velikih požara u selima Trnjine, Ožegovica, Papratni Do i Jabukovača. Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol rekao je da rade sve da vatra ne bi ugrozila kuće, te da će tokom cele noći vatrogasci ostati na terenu i pokušavati da što pre lokalizuju požare.

Manji požari zahvatili su i okolinu Podgorice i područje Zete, ali je situacija stabilna.

Komandir podgoričke Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić kazao je da požar u Gornjim Mrkama još nije ugašen i da je vatra zahvatila i selo Radeće u tom regionu, ali je vatrena stihija pod kontrolom i za sada kuće nisu u opasnosti.

Ranije danas vatrogasne ekipe lokalizovale se velike požare iznad Petrovca i na putu Bar-Sutomore. U gašenju tih požara bili su angažovani i specijalni avioni.

Vreli vazduh i usijano tlo veoma pogoduju nastanku brojnih požara, koje poslednjih dana, zbog učestalosti i visokih temperatura, vatrogasne ekipe gase uz velike napore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.