U Berlinu i Dizeldorfu i dalje gore automobili

U Berlinu su desetu noć za redom goreli automobili, a neredi su se proširili i na Dizeldorf.
U Berlinu su desetu noć za redom goreli automobili, a neredi su se proširili i na Dizeldorf.

Berlinski šef policije Erhart Kurting rekao je da je uveren da će oni koji pale automobile uskoro biti uhapšeni, a istražioci su za korisne informacije o počiniocima ponudili nagradu od 5.000 evra.

U Berlinu se narednog meseca održavaju pokrajinski izbori, a akcije možda imaju i političku komponente.

Ono što i dalje zbunjuje policiju jeste pitanje pale li automobile levi ili desni ekstremisti. Na meti nisu samo luksuzni automobili, što bi se moglo protumačiti kao antikapitalistički revolt, nego i vozila niže klase na kojima se mogu naći tragova korozije.

Deo nemačkih medija insistira na tezi da su se potpaljivači samo ugledali na protestante koji su nedavno izašli na ulice engleskih gradova, palili auta, razbijali izloge i tukli se s policijom.
  • зики

    25.08.2011 23:01
    еуропљани
    Угледали се на друге или не, далеко им лепа кућа.
  • autsajder

    25.08.2011 18:38
    ni levi ni desni nego zeleni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.