Gadafi finansirao Miloševića i Mesića?

Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Moamer Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića.

Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Moamer Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića.

Farag Abu Aleš je u intervjuu za zagrebački Večernji list rekao da te informacije potvrđuju i dokumenti koje su pobunjenici pronašli u zgradi Gadafijeve obaveštajne službe u Tripoliju. Zagrebački dnevnik navodi da se među tim dokumentima nalaze i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča, ali i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.

Iz dokumenata je vidljivo i da je Gadafi celo vreme finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića, navodi Večernji list. "Stojim iza svake svoje izgovorene reči. Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje vašeg bivšeg predsednika Mesića", rekao je Farag Abu Aleš upitan ima li dokaze za ove teške optužbe i kvalifikacije. On je dodao da je Mesić bio jedini političar iz neke demokratske države koji je javno podržavao Moamera Gadafija.

Stjepan Mesić je, međutim, negirao te tvrdnje ocenivši da nemaju veze sa zdravim razumom. On je izjavio da su izveštaji njegovih kampanja dostupni javnosti i da se iz njih jasno vidi ko ga je finansirao. "Jasno je da Gadafi nije taj koji će finansirati demokratiju u Evropi. Kome to pada na pamet", upitao je Mesić, koji je najavio tužbu protiv autora teksta.

  • Proka Pronalazač

    03.09.2011 00:27
    A šta ako je istina
    Poštovani čitatelji, a šta ako je istina? Za Sarkozija je već dokazano! Normalno je da sada vrda itd.
  • мире

    02.09.2011 17:16
    Про-Западне глупости...
    Погледајте овај видео и све ће вам бити јасно шта се радило 90-тих
    http://vimeo.com/28168521
  • ns

    02.09.2011 11:51
    kontam da je ulagao u ortake da ima kod koga da se skloni kad krene jednom ali nema ortaka više jbg :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.