Jak zemljotres na Aljasci, opasnost od cunamija

Veoma jak zemljotres, magnitude 7,1 po Rihterovoj skali, dogodio se danas kod Aljaske, saopštio je amrički Institut za geofiziku (USGS).
Veoma jak zemljotres, magnitude 7,1 po Rihterovoj skali, dogodio se danas kod Aljaske, saopštio je amrički Institut za geofiziku (USGS).

USGS je ukazao da posle zemljotresa te jačine može nastati cunami. Epicentar zemljotresa u 10:56 sati GMT (12:56 po srednjeevropskom vremenu) bio je na deset kilometara u Zemljinoj kori, pod Aleutskim ostrvima koja povezuju Aljasku i Rusiju, 1.679 kilometara zapadno-jugozapadno od Enkoridža, najvećeg grada Aljaske.

Opasnost od cunamija odnosi se na pacifičku obalu Kanade i SAD. Zemljotres magnitude od 7,0 do 7,9 na Rihterovoj skali je okarakterisan kao "veoma jak" i može izazvati veliku štetu u širokom području oko epicentra. U svetu se godisnje prosečno dogodi 18 zemljotresa te magnitude.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.