Pad svetskih berzanskih indeksa

Evropske berze i berze u SAD danas su naglo pale posle objavljivanja podataka o zaposlenosti u SAD, najgorih u poslednjih godinu dana, i zbog obnovljenih briga oko plana za spasavanje Grčke od mogućeg bankrota.

Evropske berze i berze u SAD danas su naglo pale posle objavljivanja podataka o zaposlenosti u SAD, najgorih u poslednjih godinu dana, i zbog obnovljenih briga oko plana za spasavanje Grčke od mogućeg bankrota.

Posle dve nedelje relativnog mira, evropske berze i Vol strit zabeležili su danas pad na informaciju da u avgustu u američkoj privredi nije otvoreno nijedno novo radno mesto i da je stopa nezaposlenosti u SAD ostala nepromenjena u odnosu na jul, na vrlo visokom nivou od 9,1 odsto.

Pariska berza zatvorila se sa padom od 3,59 odsto, Frankfurt je izgubio 3,36 odsto, London 2,3 odsto, Milano 3,8 odsto i Madrid 3,4 odsto. Jedan sat posle otvaranja Njujorške berze indikator Dau Džouns bio je niži za 1,16 odsto.

To je najveća stopa nezaposlenosti u SAD zabeležena u poslednjih godinu dana i ujedno prvi put od 1945. da je stopa nezaposlenosti ostala nepromenjena dva uzastopna meseca.

"Objavljeni podaci su vrlo razočaravajući i obnavljaju strahovanja da će američka privreda ponovo pasti u recesiju", ocenio je jedan analitičar za CMC Markets u Londonu.

Ovom novom znaku zamora prve svetske ekonomije dodaje se niz strahovanja vezanih za sprovođenje drugog međunarodnog plana za spasavanje Grčke.

  • steva

    02.09.2011 22:17
    lol
    americi lose...svima lose... americi dobro ...svima lose...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.