Grci blokirali granicu zbog košarke

Grupa grčkih državljana blokirala je danas prelaz "Evzoni - Bogorodica" na grčko - makedonskoj granici, saopšteno je iz makedonskog MUP-a.
Grupa grčkih državljana blokirala je danas prelaz "Evzoni - Bogorodica" na grčko - makedonskoj granici, saopšteno je iz makedonskog MUP-a.

Prelaz je blokiran nešto iza 12.00 časova, u blokadi učestvuje oko 100 lica, koji su jutros doputovali autobusima. Razlozi blokade nisu poznati, ali se pretpostavlja da je uzrok jučerašnji poraz košarkaške reprezentacije Grčke od Makedonije na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Litvaniji.

Grci nose transparente na kojima piše "Makedonija je Grčka" i pogrdne reči, a stalno ističu i zastavu Vergine, preneli su makedonski mediji. Na makedonskom graničnom prelazu "Bogorodica" potvrđeno je da su sa grčke strane granice u toku protesti.

Makedonski MUP saopštio je da do sada nije bilo nikakvih incidenata, a da se ne zna do kada će trajati protest i kada će vozila početi normalno da saobraćaju. Saobraćaj se na graničnim prelazima između Makedonije i Grčke "Dojran - Dojrani" i "Medžitlija - Idomeni" kod Bitolja" odvija normalno.
  • janko

    04.09.2011 14:20
    Makedonija je Grčka.....
    da,da
    I Kosovo je Srbija..
    da da
    a ti idi šetaj jer šetač je prolaznik
  • prolaznik

    04.09.2011 14:08
    xaxaxaaxaxa..
    Makedonija je Grčka.....
    da,da
    I Kosovo je Srbija..
  • miki

    04.09.2011 12:43
    3
    kakva drzava takva i granica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet