U petak o slanju misije UN u Libiju

Savet bezbednosti UN u petak treba da razmotri pitanje slanja misije UN na tri meseca u Libiju kako bi pomogla novim vlastima da sprovedu reforme u policiji i pravosuđu i pripreme izbore, saopšteno je u Tripoliju.

Savet bezbednosti UN u petak treba da razmotri pitanje slanja misije UN na tri meseca u Libiju kako bi pomogla novim vlastima da sprovedu reforme u policiji i pravosuđu i pripreme izbore, saopšteno je u Tripoliju.

Savetnik generalnog sekretara UN Ijan Martin pripremiće izveštaj članovima Saveta bezbednosti UN o svojoj nedavnoj poseti Libiji i zatražiće slanje misije na tri meseca, izjavio je portparol UN Ahmed Favzi.

Predlog snaga za održavanje mira u Libiji nije nov, ali nove vlasti su do sada pokazale nepoverenje prema dolasku stranih vojnika u zemlju. U Martinovom izveštaju će se pomenuti mogućnost slanja savetnika u Libiju u cilju pomaganja obnove policije, u kojoj je vladala velika korupcija i upotreba sile.

  • Vojvodjanka

    06.09.2011 07:49
    MI da nekog pošaljemo?!?!?!
    A ko bi bio u toj misiji? Sve moj do mojega, stručnjak do stručnjaka?!?!
    Ljudi, pa nama ovde dogorelo do nokata, muka do muke, problem do problema, a imamo SPECIJALISTE za tamo neke belosvetske krize???
    Ako je tako, ako ih stvarno imamo - dajte da ih sve popakujemo i pošaljemo u bestraga sa sve kartom u jednom pravcu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.