Poginulo 11 turista kod Hurgade

Najmanje 11 turista iz Mađarske poginulo je u saobraćajnoj nesreći kod egiptskog letovališta Hurgade.
Najmanje 11 turista iz Mađarske poginulo je u saobraćajnoj nesreći kod egiptskog letovališta Hurgade.

Egipatska novinska agencija MENA navela je da još 27 turista povređeno prilikom prevrtanja autobusa na izlazu iz Hurgade.

Poginuli i povređeni su prebačeni u bolnicu u tom gradu. Zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da je autobus prevozio turiste iz hotela ka aerodromu.

Saobraćanje nesreće su česte u Egiptu zbog loših puteva i nepoštovanja propisa. Policija procenjuje da na putevima u Egiptu godišnje pogine oko 6.000 ljudi.

  • pekos021

    07.11.2011 10:07
    Ko se nije vozio taxijem u Kairu taj ne zna šta je looda vožnja!
  • 07.11.2011 09:51
    Putevi u Egiptu su više nego odlični. Tvrda podloga, nema padavina, kad ih jednom naprave kako treba, traju 100 godina. Mogu se meriti sa najboljim evropskom putevima. Vozila, naročito autobusi u Egiptu su novi. Problem je način sticanja vozačke dozvole. Prvo nauče da voze (uz pomoć tate, strica, tetke...) pa se onda prijave da polažu vozački ispit. Najosnovnije što moraju da nauče da bi bili uspešni vozači je ležanje na sireni. A sada ako uzmemo u obzir da Egipćana ima oko 80 miliona, plus nekoliko miliona turista godišnje, ova cifra i nije tako zastrašujuća. Mislim da mi imamo lošiji procenat.
  • Dimnjičar

    07.11.2011 08:04
    Nije tačno!
    Putevi u Egiptu su odlični, vozila uglavnom nova.
    Ali vozači su u najmanju ruku neverovatni, kao da su u samoubilačkoj misiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.