"Dozvola ženama da voze vodi ka prostituciji"

Vlasti Saudijske Arabije trenutno razmatraju mogućnost da ukinu zabranu vožnje ženama, koja je na snazi u toj zemlji, ali je religijski državni savet upozorio "da bi to moglo da ima loše posledice".
Vlasti Saudijske Arabije trenutno razmatraju mogućnost da ukinu zabranu vožnje ženama, koja je na snazi u toj zemlji, ali je religijski državni savet upozorio "da bi to moglo da ima loše posledice".

Grupa "naučnika" donela je izveštaj u kojem se procenjuje kakav bi uticaj imalo povlačenje zabrane za vožnju.

Izveštaj sa zapanjujućim rezultatima podeljen je zatim članovima zakonodavnog tela, a upozorava da bi dozvoljavanje ženama da voze "izazvalo talas prostitucije, pornografije, homoseksualnosti i razvoda". Autori izveštaja navode da ukoliko se ženama dozvoli da sednu za volan, za deset godina "neće ostati više devica" u islamskom kraljevstvu, a kao "dokaz" se navodi moralno posrtanje u drugim muslimanskim zemljama, u kojima je ženama dozvoljeno da voze, prenosi Srbijanet.

Profesor Kamal Subi, koji je na čule ove grupe, je u izveštaju napisao šta mu se dogodilo u kafiću, u jednoj od arapskih zemalja. "Sve žene su gledale u mene. Jedna je svojim gestom jasno stavila do znanja da je slobodna...Eto šta se desi kada ženama dozvolite da voze", napisao je Subi u svom zapanjujućem izveštaju.

Saudijska Arabija je inače jedina zemlja na svetu u kojoj je ženama zabranjeno da sednu za volan, a nedavno je Saudijka Šaima Džastanija (34) osuđena na deset udaraca bičem jer je u uhvaćena u vožnji. Kazna koja joj je izrečena izazvala je žestoke prosteste u državi, i zahteve da se ovaj zakon promeni, ali među konzervativnim političarima i klericima postoji veliki otpor prema promenama.

  • 28.12.2011 14:48
    bolje striptiz nego odrubljivanje glave
  • 03.12.2011 12:48
    "Diktaturu u Saudijskoj kraljevini podržava EU i Amerika, tj. tu im ne smeta odsustvo demokratije?"

    Pa podrzavaju dok igraju njihovu igru i daju im naftu. Nisu njima bitni ljudi, nego novac, naravno.
  • Sedam

    03.12.2011 09:29
    žene, neke stvari su uvek bile i biće isključivo džentlmenski posao :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.