Putin optužio SAD za podsticanje nereda

Ruski premijer Vladimir Putin optužio je američku državnu sekretarku Hilari Rodam Klinton da podstiče i podržava demonstrante u Rusiji.
Ruski premijer Vladimir Putin optužio je američku državnu sekretarku Hilari Rodam Klinton da podstiče i podržava demonstrante u Rusiji.

Okarakterisavši ruske parlamentarne izbore kao nameštene, Klintonova je, kako je rekao Putin, "dala signal" njegovim protivnicima. "Oni su čuli taj signal i uz podršku američkog Stejt departmenta, počeli su aktivnu borbu", prenele su Putinovu izjavu ruske državne novinske agencije.

Premijer je danas, na sastanku sa Sveruskim narodnim frontom koji je sam oformio, prvi put javno prokomentarisao ulične nerede posle izbora i rekao da se neki organizatori uličnih demonstracija rukovode svojim sebičnim političkim ciljevima. "Svi smo mi ovde odrasli ljudi i sve to shvatamo. Većina građana naše zemlje ne želi "obojene revolucije" i razvoj situacije po scenariju Kirgizije i Ukrajine. Niko ne želi haos", naglasio je Putin.

Putin je danas upozorio da oni koji rade za strane vlade kako bi uticali na rusku politiku morati za to da odgovaraju.

  • 08.12.2011 16:36
    Americi je jednom uspelo da svojim čovekom rasturi SSSR, a sada im se priželelo da to urade i sa Rusijom, samo su se malko preračunali, pa im krivo.
  • Zoe

    08.12.2011 14:25
    Ajd
    sad malo da ratujete,na ovu krizu to bi bila prava stvar.Koja nuklearka tamo-vamo pa da završi neka i u našem dvorištu.I onako smo celom svetu a i sebi samima samo kolateralna šteta...
  • NikolaNS

    08.12.2011 13:54
    Rusi....
    Da nece Rusi sada da traze srpsko drzavljanstvo? Hm.
    Ovog Putina vole jos samo u Srbiji. Tipicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.