Liban: Povređeno pet francuskih vojnika

U eksploziji bombe na jugu Libana ranjeno pet francuskih vojnika i jedan civil iz sastava mirovne misije UN.

Jedan civil i petorica francuskih vojnika iz mirovnih snaga UN ranjeni su u bombaškom napadu u Tiru, na jugu Libana, izjavio je neimenovani zvaničnik bezbednosnih snaga.

On je precizirao da je bomba skrivena pored puta, aktivirana pri prolasku džipa vojnika UN. Eksplozija je napravila krater dubok jedan metar, a snage bezbednosti ogradile su područje.

U julu ove godine, šestorica francuskih pripadnika mirovnih snaga povređena su u eksploziji bombe aktivirane pri prolasku njihovog konvoja na jugu Libana, nedaleko od Saide. Francuski predsednik Nikola Sarkozi u avgustu je uputio pismo libanskom premijeru Nadžibu Mikatiju u kojem mu je poručio da bi Francuska mogla da dovede u pitanje svoje prisustvo u snagama UN u Libanu ako se sličan napad ponovi. Mikati je u septembru izjavio da njegova zemlja želi ostanak francuskih vojnika pošto njihovo prisustvo "pomaže osećaju bezbednosti među Libancima".

Snage UN u Libanu u toj zemlji su od 1978, radi nadzora granice između Libana i Izraela. Misija UN je produžena i proširena nakon rata 2006. između Izraela i libanskih pripadnika Hezbolaha u kojem je poginulo 1.200 ljudi, uglavnom civila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet