Kurti pozvao sve Albance da blokiraju prelaze

Lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti pozvao je danas u Tirani "sve Albance" da učestvuju u blokadi administrativnih prelaza sa Srbijom, koju je taj pokret najavio za subotu, 14. januar.
Lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti pozvao je danas u Tirani "sve Albance" da učestvuju u blokadi administrativnih prelaza sa Srbijom, koju je taj pokret najavio za subotu, 14. januar.

"Danonoćno ćemo biti 'živi' štit u nameri da blokiramo sav saobraćaj na prelazima Merdare i Bela Zemlja na severu Kosova", rekao je Kurti u Tirani.

Protiv blokade administrativnih prelaza, kojom "Samoopredeljenje" želi da spreči ulazak robe iz centralne Srbije u pokrajinu, danas su se izjasnili kosovski premijer Hašim Tači, ali i Pokret za ujedinjenje, koji je deo koalicione liste pokreta "Samoopredeljenje" i koji u Skupštini Kosova ima dva poslanika.

Tači je rekao da pokret "Samoopredeljenje" najavama o blokadi administrativnih prelaza sa Srbijom "sprovodi srpski model" i izrazio nadu da stanovnici Kosova neće odgovoriti na poziv o blokadi prelaza. On je na konferenciji za novinare posle sednice vlade, takođe, upozorio pokret "Samoopredeljenje" da nasilne akcije nisu prihvatljive.

Pokret za ujedinjenje ne podržava odluku o blokadi prelaza zbog toga što smatra da takav potez može dovesti do anarhije u pokrajini.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi rekao je da će policija očuvati red i mir, ali nije želeo da iznosi detalje o tome kakve će mere policija preduzeti 14. januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet