ŠOKANTAN VIDEO: Marinci uriniraju po mrtvim talibanima

Američke vojne vlasti saopštile su da vode istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, gde se vide četvorica marinaca kako uriniraju po mrtvim talibanima.
Američke vojne vlasti saopštile su da vode istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, gde se vide četvorica marinaca kako uriniraju po mrtvim talibanima.

 

UPOZORENJE: VIDEO JE VRLO UZNEMIRUJUĆI

Portparol Pentagona mornarički kapetan Džon Kirbi rekao je da bez obzira o kome se radi, i pod kojim se uslovima to dogodilo, takav čin smatra nečuvenim. Snimak je duboko uznemirujući i predstavlja nečuveno ponašanje, naveo je on.

Na snimku koji traje kraće od 40 sekundi, vide se četvorica američkih vojnika kako uriniraju po trojici mrtvih talibana. Američka vojska je saopštila da još nije utvrđena verodostojnost snimka i dodala da, bez obzira na to, ono što se vidi na snimku nije u skladu sa vrednostima koje propagiraju američki marinci.

Ako se pokaže da je snimak verodostojan, to će predstavljati nešto potpuno nedolično za američko vojno osoblje i ugroziće ostale vojnike i civile , navodi se u pismu Saveta koje je upućeno američkom sekretaru za odbranu Leonu Paneti.

 

  • Goran

    13.01.2012 08:04
    Talibani?
    A talibani su od naoružanja imali kolica?
  • Vaskez NS

    12.01.2012 23:21
    @Mire
    Khm, ima jedna maleeeecka razlika - ti talibani se nalaze u svojoj zemlji, a ovi drugi legionari...a tu su valjda turistički, ko će ga znati...
  • Deran

    12.01.2012 19:46
    "ono što se vidi na snimku nije u skladu sa vrednostima koje propagiraju američki marinci" . A koje vrednosti oni pa propagiraju?Idu po svetu i ubijaju gde god imaju interesa . Jedina vrednost do koje im je stalo su interes i dolari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.